!-- Google Tag Manager -->

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken
woensdag 24 februari 2021

Wat is pigment?
Pigment, ook wel melanine genoemd, wordt aangemaakt door pigmentcellen in de bovenste laag van de huid, de opperhuid. Het geeft kleur aan je haar, de iris van je oog, maar ook aan je huid. Het lichaam maakt meer pigment aan wanneer deze wordt blootgesteld aan de zon. Op die manier wordt jouw huid extra beschermd tegen schadelijke UV stralen afkomstig van de zon. Het bruine kleurtje dat wij in de zomer krijgen is een natuurlijke reactie van het lichaam om het DNA in de celkern te beschermen. 
Maar hoe ontstaan pigmentvlekken?
Pigmentvlekken worden veroorzaakt door een opeenhoping van pigment. Dit heet hyperpigmentatie. De grootste oorzaak voor het ontstaan van pigmentvlekken is te lang in de zon liggen of overmatig gebruik maken van een zonnebank. Pigmentvlekken kunnen ook ontstaan bij hormonale schommelingen of wanneer de hormonale activiteit afneemt en de huid veroudert. Ook huidreacties, bijvoorbeeld veroorzaakt door verkeerde huidproducten, kunnen het begin zijn van pigmentvlekken.
Wat kunnen wij doen?
Hyperpigmentatie is pas effectief te behandelen wanneer de oorzaak bekend is en wanneer de juiste SPF gebruikt wordt. Wij vinden het belangrijk om een eerlijk advies te geven, zodat jij als klant precies weet waar je aan toe bent, vandaar dat wij jou graag uitnodigen voor een kosteloze intake waarin wij samen met behulp van een huidscan gaan kijken naar jouw huid. 
Thuisadvies

  • Gebruik dagelijks een beschermingsfactor van minstens SPF30
  • Smeer je een half uur voor het naar buiten gaan in
  • Herhaal bij direct zonlicht het smeren iedere 2 uur of vaker na transpireren, zwemmen of sporten
  • Hoeden/petten helpen het gezicht en de hals te beschermen
  • Draag een zonnebril met UV-werende glazen
  • Gebruik verzorgingsproducten die de huid actief verhelderen