Wat is couperose en hoe kun je het verminderen

Wat is couperose en hoe kun je het verminderen
woensdag 08 januari 2020

Couperose, wat is het?
Het is een bekend woord, maar wat is het nu eigenlijk precies? Couperose is een netwerkje van rode/paarse vaatjes die zich kunnen bevinden op de neus, wangen, kin, hals en decolleté. Vaak begint het als een klein gesprongen vaatje, maar voor je het weet zitten deze op meerdere plekken en heb je ineens rode blozende wangetjes. Voor velen geen schoonheidsideaal. Maar gelukkig is couperose erg goed te behandelen.

Hoe ontstaat couperose?
De kans op couperose is vaak groter wanneer het ook voorkomt in je gezin of familie. We kunnen dus zeggen dat het in de meeste gevallen erfelijk is. Couperose kan ontstaan door veroudering van de huid, maar het kan ook zomaar zichtbaar worden. Ze hebben geen enkele functie, het kan alleen ontsierend zijn.

In de wintertijd is couperose vaak meer zichtbaar, dit komt natuurlijk doordat de huid wat bleker is. Daarnaast wil je huid zich ook opwarmen wanneer je buiten in de kou komt (zeker wanneer je lekker binnen bent met de verwarming aan). Hierdoor verwijden de bloedvaatjes zich, om zo de warmte te kunnen verspreiden.

Hoe kun je ervoor zorgen dat couperose niet verergerd?

Je kan het ontstaan van couperose beperken door het dagelijks gebruik van een zonbescherming met een minimum factor 30. Ik sprak net al over temperatuurverschil van binnen en buiten tijdens de winter, dus je kunt ook al raden wat nog meer niet zo bevorderlijk is voor couperose en zeker niet wanneer je dit al hebt: de sauna. En natuurlijk hoef ik eigenlijk ook niet te vertellen dat roken couperose versterkt.

Hoe kun je couperose behandelen?
Gelukkig is couperose makkelijk te behandelen. Dit kan met behulp van onze laserbehandelingen. Het aantal behandelingen wat hiervoor nodig is varieert per persoon. Onze ervaring is dat de couperose met 2-3 behandelingen al sterk vermindert is of het is zelfs verdwenen.

Heb je interesse in het verminderen van couperose? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvende intake via: 013- 467 26 45 of maak online een afspraak op: www.schoonheidscentrumappels.nl

* Op de afbeelding zie je het resultaat van 1 behandeling met onze Adena laser.