Ja, de extreme weersveranderingen hebben invloed op uw huid!

Ja, de extreme weersveranderingen hebben invloed op uw huid!
woensdag 26 september 2018

Heeft u de laatste tijd last van een droge en geïrriteerde huid? Dat is niet gek! Niet alleen de natuur is een droge en zware tijd tegemoet gegaan, ook de huid heeft het de afgelopen maanden flink te verduren gehad. Maar wat moet u doen om de huid stralend en gehydrateerd te houden? Wij zetten het op een rij.

De huid functioneert als een barrière tegen externe invloeden, zoals het weer. Bestaande uit een hoornlaag, vetten en allerlei andere elementen beschermt de huid onder andere tegen warmte, lage temperaturen, wind en temperatuurwisselingen. In de zomer kunt u - door de warme wind en zon - last krijgen van een vette huid, rode uitslag, irritaties, jeuk en/of acne.

Het allerbelangrijkste is om de huid gedurende deze periode te beschermen tegen de UV stralingen. Hiervoor adviseren wij een SPF bescherming met minimaal factor 15. Door middel van een huidscan van Observ 520 kunnen we bij Schoonheidscentrum Appels binnen no-time een analyse maken van uw huid, waarmee we de juiste SPF bescherming selecteren.

Naast het beschermen van de huid met SPF kunt u het beste een lichte variant gebruiken van uw favoriete product of huidsupplementen. Kies bij warm weer bijvoorbeeld voor een lotion, in plaats van crème. Lichte producten zorgen dat de huid kan blijven ademen, waardoor u minder snel last krijgt van klachten zoals rode uitslag of een vette huid. De huid is bij warm weer al vetter dan normaal!

Bij warm weer adviseren wij om een getinte dagcrème - zoals onze favoriet Blemish Balm cream van Dr. Med. Christine Schrammek - te gebruiken in plaats van foundation. Niet alleen laat deze BB cream uw huid ademen, ook blijft dit product beter zitten dan foundation!

Het nauwlettend verzorgen van de huid is bij (extreme) weersveranderingen erg belangrijk! Laat u adviseren over de beste producten voor uw huid per seizoen door het deskundige team van Schoonheidscentrum Appels. Klik hier voor een gratis huidscan en ontvang een mooi beautycadeau!