Botox voor een mooie en strakke huid; hoe werkt dat eigenlijk?

Botox voor een mooie en strakke huid; hoe werkt dat eigenlijk?
dinsdag 07 mei 2019

Heeft u altijd al willen weten wat botox precies met de huid doet? Samen met onze cosmetisch arts Drs. Christa Stojkovic leggen wij u graag uit wat botox precies is, en wat er gebeurd met uw huid na de behandeling.

Schoonheidscentrum Appels werkt op het gebied van botox en fillers samen met Drs. Christa Stojkovic. Christa deed al tijdens haar studie Geneeskunde in Utrecht ervaring op met plastische chirurgie. Na haar afstuderen specialiseerde ze zich fulltime binnen de cosmetische dermatologie. Christa Stojkovic gaat altijd voor een zo mooi en goed mogelijk resultaat.

Uit veiligheidsoverwegingen werkt onze cosmetisch arts enkel en alleen met tijdelijke en afbreekbare injectables. Injectables zijn te verdelen in Botox en fillers (zoals Juvéderm). Deze producten geven een prachtig en duurzaam resultaat.

Botox wordt voornamelijk gebruikt om mimiekrimpels in de bovenste gelaatshelft (frons-, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes) te verminderen. Ook kunnen we met Botox de wenkbrauwen liften. Naast het verminderen van mimiekrimpels, kan de zenuw-zweetklierovergang geblokkeerd worden. Ideaal voor mensen die last hebben van overmatig transpireren onder de oksels!

“Ik sta altijd open voor de wensen van de cliënt. Geheel in overleg wordt u geadviseerd over de benodigde producten en de juiste hoeveelheden.” Drs. Christa Stojkovic

Botox of botulinetoxine is een gifstof van de bacterie Clostridium Botulinum. Dit klinkt een beetje eng, maar dat is het niet. Doordat slechts een minuscule en sterk verdunde hoeveelheid wordt gebruikt, kan dit op een zeer veilige en natuurlijke manier in een behandeling toegepast worden. Omdat er tijdelijk geen signalen meer naar de spier of zweetklier worden overgebracht, verslappen de ingespoten spieren. Fronsrimpels en kraaienpootjes - veroorzaakt door gespannen spieren - verdwijnen gedurende een aantal maanden na de botoxinjectie.

Het materiaal wordt vervolgens langzaamaan volledig afgebroken. De behandeling heeft dus geen blijvend effect. Aan de ene kant jammer als het resultaat mooi is, maar aan de andere kant maakt dat de behandeling heel veilig. Uw gezicht en wensen veranderen met de tijd. Daarnaast kan het naar wens bijgehouden worden.

Hoe snel het materiaal verdwijnt verschilt per persoon. Bij de meeste mensen is de duurzaamheid zo’n acht maanden tot anderhalf jaar. Om het effect van de behandeling te behouden zal er van tijd tot tijd een aanvullende behandeling uitgevoerd kunnen worden.

Stoort u zich aan uw lach-/ fronsrimpels of andere lijnen in uw gezicht? Op dinsdag 24 september is onze cosmetisch arts Christa Stojkovic weer bij Schoonheidscentrum Appels. Zij adviseert u over botox of injectables, en zorgt ervoor dat uw huid er weer mooi, glad en strak uitziet. Maak nu een afspraak!