De zomer is voorbij, wat heeft de zon met jouw huid gedaan?

De zomer is voorbij, wat heeft de zon met jouw huid gedaan?
donderdag 17 oktober 2019

Net als vele anderen heb je waarschijnlijk afgelopen zomer genoten van de zon.. Maar wat doet de zon nu eigenlijk met jouw huid? En een nog belangrijkere vraag: Smeer je jezelf in met een zonnebescherming?

Wat is de negatieve invloed van de zon op jouw huid?
De positieve effecten van de zon op de huid is de aanmaak van vitamine D en je krijgt er een mooie kleur van. Toch heeft de zon daarnaast vrij veel negatieve gevolgen voor de huid. Hetgeen dat voor deze negatieve gevolgen zorgt zijn UV stralen. UV- A & UV- B. Deze stralingen zijn er altijd: of het nu regent, sneeuw, herfst of winter is. Wanneer je buiten bent, ben je altijd vatbaar voor deze straling. Een teveel aan UV- B- straling merk je direct aan de huid: je huid wordt rood, of is zelfs verbrand. UV-A-straling (de ‘A’ van Aging) kan echter onopgemerkt blijven, maar ook hier kan wel schade ontstaan aan de huid. Hoe vaker je huid wordt blootgesteld aan zon, hoe meer je huid hierdoor beschadigd. Deze beschadigingen vormen zich in: vroegtijdige huidveroudering zoals: fijne lijntjes, rimpels, pigmentvlekken (ouderdomsvlekken), verslappingen en droogheid.

Wat kun je doen om je huid goed tegen UV licht te beschermen?
Jazeker! Ons advies is om de huidiedere dag te beschermen met een goede SPF- zonbescherming. Eerst reinig je de huid, dan breng je een dag verzorging aan en daarna een zonbescherming. Vergeet ook de kinderen niet! Een dagje strand of lang buitenspelen kan schadelijk zijn voor de huid van kinderen. Hoe eerder je begint met het beschermen van de huid, hoe gezonder en mooier de huid blijft. Tijdens de zonvakantie is het dan ook belangrijk om de huid iedere 2 uur in te smeren met een SPF- zonnecrème. Wil je meer advies over een geschikte SPF crème passend bij jouw huid? Dan adviseren wij je graag in onze beautyshop.

Wat kan schoonheidscentrum Appels voor jouw huid doen?
Wist je dat we je huid kunnen scannen met de Observ? Er worden 6 foto’s gemaakt met een speciaal huidscan apparaat waarmee we de huidbeschadigingen kunnen zien. Aan de hand van de foto’s gaan we samen bekijken welke beschadigingen er zijn en welke aanpak de huid nodig heeft. Wil je liever alleen advies over je huid? Kom dan even langs om een afspraak te maken. In onze beautyshop kun je ook altijd gratis advies krijgen over je huid, behandelingen en producten.

We bieden diverse innovatieve behandelingen aan om je huid te herstellen, pigment te verwijderen en huidveroudering tegen te gaan.

Tot ziens bij schoonheidscentrum Appels