Vochtarme huid

Vochtarme huid
woensdag 20 november 2019

De winter komt eraan, hoe voorkom je een vochtarme huid?
De winter komt eraan! Het word buiten kouder en de verwarming gaat aan. Dit betekent dat de huid meer te voorduren heeft om zijn hydratatie op peil te houden. Hoe merk je dat je huid vochtarm is? En wat kun je hieraan doen? Op deze vragen geef ik je graag antwoord!

Wat is een vochtarme huid?
Het zegt eigenlijk al wat het is: een huid die tekort heeft aan vocht. Ook wel: een gedehydrateerde huid. Een droge huid is altijd vochtarm maar ook een vette huid kan vochtarm zijn. Een tekort aan vocht heeft dus niks te maken met de hoeveelheid vet of talg van de huid of je huidtype. Een vochtarme kun je herkennen aan: een trekkerig of jeukerig gevoel, de huid ziet er niet glad of stralend uit, de huid kan schilferig zijn, niet zo glad aanvoelen of er zijn al hele fijne lijntjes te zien (bijvoorbeeld onder de ogen). Kortom: een huid die zijn ‘glow’ mist.

Waarom is het zo belangrijk om de huid te hydrateren?
Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met de huid te hydrateren. Een gehydrateerde huid straalt namelijk altijd meer dan wanneer dit niet het geval is! Studies tonen aan dat mensen met een gehydrateerde huid later minder snel rimpels hebben. En wanneer je huid voldoende gehydrateerd is, heb je over het algemeen een ‘jongere’ uitstraling.

Wat kun je doen om je huid voldoende te hydrateren?
Het is erg belangrijk om een voedende, hydraterende crème en een aangepaste zonnebescherming voor jouw huidtype te gebruiken. Zo is de huid gehydrateerd en optimaal beschermt tegen schade door vrije radicalen, schadelijke UV straling en uitdroging: een van de factoren die ervoor zorgen dat de huid sneller verouderd. Wanneer de huid sterk gedehydrateerd is, raden we aan om meer te doen dan hem alleen van de buitenkant te verzorgen. Namelijk door de huid ook van de binnenkant te verzorgen. Ons advies is om dit te doen met de juiste huidsuppletie. Met behulp van vochtregulerende huidsupplementen kun je het tekort aan vocht in de huid namelijk erg mooi reguleren. De buitenkant van de huid is immers de spiegel van de binnenkant.

Fabel: Grote kans dat je denkt dat je meer water moet gaan drinken wanneer je huid vochtarm is. Het is natuurlijk erg goed voor je lichaam om genoeg water te drinken, maar het heeft niks te maken met de vochtbalans te
onderhouden van je huid.

Ben je benieuwd of jouw huid een vochttekort heeft en wil je passend advies om jouw huid te laten stralen? Dan ben je altijd welkom voor een gratis en vrijblijvend advies in onze beautyshop!